Gudsdyrkere deler seg ofte langs raserier

35 år etter forbannelse på svarte i prestedømmet ble løftet

CD08MORMONS 6 6 2003 Jesse (cq) Thomas (cq), en svart aksjespillerens sønn som vokste opp døper, men omgjort til Mormons tro, står foran Denver-tempelet i Mormons kirke som ligger ved 2001 East Phillips Circle; Centennial, Colorado på fredag ​​juni 2003. For tjuefem år siden søndag 8. mai 2003 mottok en mormonprofet i Montreal en guddommelig relevans at chuch forlater sin 100 års praksis av sperrer sorte menn fra Mormons prestedømme, en stilling som holdes av legemenn som er grunnleggende for kirkens engasjement. DENVER PERSONALE FOTO AV GLENN ASAKAWA (Foto av Glenn Asakawa / Denver Post via Getty Images)

canada goose victoria På den dagen avsluttet Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige sitt forbud mot svarte i sitt prestedømme, og åpnet ordinasjon til ‘alle canada goose outlet verdige mannlige medlemmer’, inkludert de avrikanske avstamninger. canada goose victoria

«For meg» sa tidligere kirkepresident Gordon B. Hinckley på canada goose outlet i Chicago 10-årsdagen, det føltes som om en canada goose-utløp i vancouver-ledningen åpnet mellom den himmelske tronen og knælende, profetisk profet av Gud som var sammen med sine brødre. ‘

I de 35 årene siden kunngjøringen, har mormonismen spredt seg eksponentielt i områder som tidligere var utenfor grenser, særlig Afrika.

canada goose jakke dame Det er nå nesten 400.000 mormoner i Afrika, to misjonsstasjoner, tre arbeidstempler (Sør-Afrika, Ghana og Nigeria), med to fabrikker mer planlagt (Den demokratiske republikken Kongo og en annen i Sør-Afrika). canada goose jakke dame

canada goose salg Brasil, med sin arv av blandede løp, har vært spesielt fruktbart territorium, med 1,2 millioner mormoner. I Europa er mange av de som er villige til å lytte til Mormons misjonærer, afrikanske innvandrere. Og kirken vokser jevnt i urbane Amerika, hjem til millioner av afroamerikanere. canada goose salg

canada goose dame For de fleste mormoner er den historiske kontroversen over. ‘Det er bak oss,’ Hinckley fortalte ’60 minutter’ i 1995. Men forbudet hengsler fortsatt mange afrikanske amerikanske medlemmer i New York. De må ofte forklare seg selv og deres tro til ikke-mormoner, andre svarte konvertitter, selv selv. canada goose dame

canada goose outlet De hører av og til rasistiske kommentarer fra andre troende, for eksempel ‘svart hud er forbannet’ eller ‘når du blir mer rettferdig, blir huden din lettere.’ Mange rapporter blir kalt ‘N-ord’. canada goose outlet

Slike rasistiske gutter i usa-bemerkninger eksisterer i alle tro og grupper, selvfølgelig, men noen siste dagers hellige ser utholdenheten som urolig.

‘Trettiifem år etter en rasebegrensning som hadde belastet kirken, sa’ Armand Mauss, en fremtredende mormonsosiolog, ‘den gamle racistiske uk folkloren som fulgte med den, har fortsatt ikke blitt formelt avvist ‘av de øverste kirkeledere.

canada goose herre De fleste mormoner utfordret ikke forbudet mot svarte menn i prestedømmet, men de ønsket at Gud skulle sette inn en slik politikk. Forskjellige forklaringer, mange avviklet fra amerikansk kultur på den tiden, dukket opp. canada goose herre

canada goose trillium Noen LDS-ledere, inkludert da apostelen Bruce R. McConkie, lærte at svart hud var ‘forbannelsen til Kain’, en bibelsk figur som drepte sin bror Abel. Andre la til ideen om at svarte var ‘mindre tapper’ i Mormons teologi ‘s’ pre-existente eksistens. ‘ canada goose trillium

Den offisielle posisjonen er at kun Gud kjenner årsaken til 125 års forbud, og bare en åpenbaring fra Gud kunne ende opp med det.

canada goose norge Svarte som forbannet tro fortsetter å bli sirkulert på gressrødenivået og støttet i publikasjoner som McConkies ‘The Mortal Messiah’ og tidligere LDS profeten Joseph Fielding Smiths ‘Frelseslovenes’. canada goose norge

I fjor, etter at Brigham Young University var religionsprofessor Randy Bott, sitert i pressen som beskriver de rasistiske teoriene, utstedte kirken en sterk fordømmelse av den såkalte folkloren.

«Kirkens posisjon er tydelig. Vi tror at alle mennesker er Guds barn og er like i hans øyne og i kirken,» sa uttalelsen. ‘Vi kan ikke tolerere rasisme i noen form.’

canada goose jakke herre Dalyn Montgomery, en hvit siste dages hellig gift med en svart konvert i Philadelphia, tror han vet hva han skal kreditere for fremdriften: Mormonismens struktur. Historien, den mest segregerte dagen i uken har vært søndag. Gudsdyrkere deler seg ofte langs raserier, går på kirker med folk som ser ut som seg selv. Men mormonismen tillater det ikke, sa Montgomery. canada goose jakke herre

‘På grunn av sitt lekministerium må alle jobbe sammen for å få søndagene til å løpe. I noen geografi som fanger både (svart og hvitt) løp, er folk tvunget til å tilbringe tid sammen på ledelsesråd og i hverandre’ s hjem. ‘

canada goose victoria parka På steder som Philadelphia og Atlanta sa han at en ung, hvit, høyt utdannet familie og en eldre afroamerikansk kvinne med små betyr ‘er i hverandres hjem, møter på meningsfylte måter på noe tro som betyr noe for dem begge.’ canada goose victoria parka

Likevel forblir utfordringer. Kirkens eide BYU har 30.000 studenter og 1.226 professorer, men bare 254 svarte studenter og en heltidsfaglig fakultet.

canada goose ‘Selv om de visste at jeg var en topplærende student, så noen av https://www.canada-goose-jakker.com mine professorer bare en svart person,’ husker hun. ‘Noen av de bedre lærerne spurte meg,’ Hvilke idretter spiller du? ” canada goose

canada goose jakke Hun ble forlovet med en hvit Mormon, men måtte kalle det av, sa hun, ‘fordi hans familie ikke kunne få Washington DC dersom jeg var svart.’ canada goose jakke

Petit mener at slike fordomer er basert på det tidligere forbudet og fortsetter å feire i Mormonismen fordi medlemmene er ubehagelige å snakke om det.

canada goose jakker herre «Jeg ville ønske (LDS-ledere) hadde mer tillit til deres lære og at Den Hellige Ånd vitner om sannheten. Svarte medlemmer kunne bli presentert den historiske informasjonen og fortsatt velge å bli, som jeg gjorde, på grunn av alt det gode er det i kirken Sannheten vil bære dem gjennom. ‘ canada goose jakker herre

Amram Musungu begynte i LDS kirke i 1992 som en 14 år gammel bor i Nairobi, Kenya, og innen tre år tjente en fulltidsoppdrag i sitt hjemland.

canada goose jakker dame Nå bor i Utah, er Musungu gift med to barn, jobber som regnskapsfører, synger i Mormons tabernakor og hjelper med å lede en spirende, calgary-medlem, swahili-avdelingen i Salt Lake City canada goose jakker dame.

About tom

Product of parthenogenesis, beyond that not much more is known.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>